jamuan raya MPOB

 nie bersama kawan2 dari pahang...kbanyakan dorg dah berkahwin..aku je belom agi, huhu


kiri dan kanan aku tu, dua2 budak tgganu.. 


 muka orang tengah frust sbb x dapat hadiah cabutan bertuah


 nie kawan aku, bdk kemaman..dia tunggu masa nak kawin je tuuu


 nie gambar ada gegar2 sikit...nak cakap ada gempa bumi,xde pon masa tuu..camera man x pandai kot


sebelum balik, sempat posing bersama cenderahati... senyuman khas buat isteriku tercinta ♥♥

aku seorang chef

semalam, aku brjaya siapkan satu resepi yg dah lama aku nk wat...ia ialahhhhhhhhhh, jeng3!! suspen tak? suspen tak? ia ialah udang masak merah jeee, haha...ok2, post kat bwah nie aku ada letak gambar2 masa aku jadi iron chef tuu...so sila2 la tgok yeee...

bahan2 yg perlu anda ada untuk buat udang masak merah ialahhhhhh.....

BAWANG MERAH - jgn letak 2 biji camtu je taw..anda perlulah buang kulit die dulu & kasi kisar sama die... untuk mudahkan anda tumis dia, hoho

CILI KISAR @ CILI BOH - pastikan cili kisar ini jgn diletak di dlm frezer ok.. sbb pe?? hanya aku & awek aku je yg taw, haha

UDANG - yg nie mestilah kena ada..klau xde udang, cmne la ko nk wat resepi udang masak merah kan... fikir2 kan & selamat beramal

DAPUR - yang nie la bahan yg paling penting yg anda kena ada...klau ada udang 10 tong pon, tpi klau xde dapur x jadi jgk kan... so pastikan anda sentiasa membawa dapur anda kemana2 yee


 
UDANG MASAK MERAH - dah siappppppppppp!! yap! yap! yap!


 sila pastikan anda basuh segala senduk, kuali selepas masak yeee...peace!

rindu :'(

aku merinduimu...aku merindui kenangan manis kita bersama...aku merindui saat gurau senda kita bersama...aku merindui saat gelak tawa bersamamu...aku merindui saat di awal perkenalan kita...aku merindui saat itu...aku merindui segalanya tentang kita....aku merinduimu.... aku merinduimu WAN ASMA WAN SALPIAHUDIN...

hanya aku yg merasa keperitannya


dah lama x update blog nieee.. ak malas nak ckap byk laaa, aku just nk kongsi pengalaman aku sebagai seorang pekerja..hoho... 1st yg aku boleh ckap, srius mmg aku x cukup rehat.. bdan nie letih je wlaupun dah tido.. mybe sbb x ckup tido mane kot... keje dah la tgh panas, kena tempuhi karenah2 org kampung lagi... silap langkah, boleh mati aku wooo... bile aku dah keje nie laa, baru aku merasai mcm mana keperitan ayah aku selama nie mencari rezeki utk kluarga aku... aku dpat merasai mcm mana keperitan ayah aku nak kumpul duit bagi anak2 dia makan... nak x nak, aku tetap kena keje jgk wlaupun seperit mane pon sbb aku dah niat, hasil keje aku nie, aku nk kumpul wat bayar duit hantaran utk bakal isteri aku nnt...bukan sng nak kumpul woooo... kena rajin keje & rajin simpan laaa... aku nak kawin awal, sbb aku nak habiskan umur aku brsama2 Islam & dgn bakal isteri aku nnt... ok laaa,x de pe aku nk ckap lagi..yg aku boleh ckap, keje nie srius wat aku penat... tpi xpe la rahmat, nak cari rezeki pny psal kan.. klau aku x keje, x kawin la aku...

Jersey Season 2012/2013

post kali nie pasal jersey utk season depan... srius, mmg cam gampang aku tgok jersey club masing2.. milan aku pon dah cam balik zaman kuno balik... jom pakat layan pic jersey yg bodoh2 nie smuaaa...

p/s : sila klik image utk proses tumbesaran

Hadiah Kami

1st entry, aku nak ucapkan tahniah kpd kwn aku si NORUL IBTISAM sbb dah slmat jadi istri org.. smga bhgia slalu lah hendaknyaa... hari sabtu 4hb mac majlis kahwin die... nak dijadikan cite, ari tu jugak la hujan trun mencurah2.. alhamdulillah jugak sbb dah lama x hujan beb... hujan pon hujan laaa.. aku kne dtg jugak sbb aku dah janji ngn die nak attend die pny kenduri... satu agi sbb aku nie admin ktorg pny group kat fb... so nak x nak mmg kne attend jugak laaa.. sblom g tu, kne la bwak hdiah sket beb.. dah nme kwn yg kawin kan.. klau jiran die kawin, mmg haram la aku nak penat2 kan diri balut hadiah tuu... so tgok la pic2 kat bwah nie yee.. tu la hadiah ikhlas drpd kami = ASMAT


pic hadiah kena kasi sensor la beb... hny kami brdua shja yg taw isinya.. =)


hadiah sudah siap dibalut mnggunakan kertas brwrna kelabu tahi kerbau, haha... kertas yg ada lebih kat umah aku.. aku belasah je leeer


bile dah siap balut, kne la letak ucapan sket kan.. so aku x nak pkir byk... aku jz tulis "SELAMAT PENGANTIN BARU"... FROM: ASMAT, hihihi

tanda-tanda kecil KIAMAT

PENAKLUKAN BAITULMAQDIS
Dari Auf Malik ra katanya,"rasulullah s.a.w telah bersabda:"Aku menghitunge enam perkara menjelang hari kiamat."Baginda menyebutkan salah satu di antaranya,iaitu penaklukan Baitulmaqdis..-Sahih Bukhari


ZINA BERMAHARAJALELA
"Dan tinggallah manusia-manusia yg buruk,yg seenaknya melakukan persetubuhan seperti himar (keldai).Maka pada zaman mereka inilah kiamat akan datang."-Sahih Muslim


ORG HINA MENDAPAT KEDUDUKAN TERHORMAT
“Di antara tanda2 semakin dekatnya kiamat ialah dunia akn dikuasai oleh Luka' bin Luka' (org yg bodoh dan hina). Maka org yg paling baik ketika itu ialah org yg beriman yg diapit oleh dua orang mulia”-Riwayat Thabrani


MENGHIAS MASJID DAN MEMBANGGAKANYA
"Di antara tanda-tanda telah dekatnya kiamat ialah manusia bermegah-megahan dalam mendirikan masjid"-Riwayat Nasai


RAMAI ORG SOLEH MENINGGAL DUNIA
"Tidak akn datang hari kiamat sehingga Allah mengambil orang2 yg baik dan ahli agama dimuka bumi,maka tiada yg tinggal padanya kecuali orang2 yg hina dan buruk yg tidak mengetahui yg makruf dan tidak mengingkari kemungkaran-Riwayat Ahmad


RAMAI WANITA BERPAKAIAN TETAPI SBNRNYA BERTELANJANG
Diriwayatkan dari Abu Hurairah ra "Di antara tanda2 telah dekatnya hari kiamat ialah akn muncul pakaian2 wanita dan apabila mereka memakainya keadaannya seperti telanjang."


BULAN SABIT KELIHATAN BESAR
"Di antara tanda2 telah dekatnya hari kiamat ialah mggelembung (membesarnya) bulan sabit"-Riwayat Thabrani

jersi baru

wazzup² !! dah lame aku x edit blog niee.. maklumla,2 minggu aku asyik balun buku je... study beb !! dah², ini pny post aku nak story psal jersi baru aku... jersi pe lagi klau x jersi ac milan aku kan... aku baru angkat yg away pny.. season ne pny lah.. home dah lme aku angkat... nie jersi yg ke-5 aku utk ac milan.. tpi 1 jersi away aku dah hilang mse kat melaka ari tu, hampeh... so, tgok² lah pic kat bwah nie yeee..



bile dah pkai, jadi lah camni...











tu diaaaaaa... 3 model paling bhaya abad ini

p/s: tunggu post strusnya... aku ada angkat jersi milan yg season lpas...tpi aku beli online.. so, lmbat sikit laa.. minggu dpan baru smpai :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...