say GOOD BYE to vista?

Haha...Dlm bbrapa bulan nie,telinga aku asik dgr jer org brdebat psal wndows 7 vs wndows vista...bkn dpt hadiah pon...so,post kali nie ak nak citer sket psl perbezaan antara windows 7 & windows vista...skrg nie aku mseh stay guna windows vista Ultimate..nnt ada mse aku tukr ler..klu korg smua nk taw,byk gak prbezaan antra windows 7 dgn windows vista nie..antaranya penggunaan RAM yg minimum..selain tu,function2 dlm wndows 7 pon dah susun dgn baik..lagi satu yang best nyer, windows 7 nie ada function callibration monitor & background wallpaper boleh tukar2 secara automatik mengikut kehendak kita utk tukar wallpaper dlm berapa saat @ minit..yg lain2 sume mcm windows vista..windows 7 pon lagi laju sistem operasinya brbnding dgn wndows vista..dan yang paling best lagi, klau korg ada drivers XP utk sesuatu hardware, korang boleh guna utk compatible dgn windows 7..kalau tak caya,cubalah..mana2 yang ada RAM lebih 3GB, gune yg 64-bit punye..konpom tak nyesal..ok,slmt mncuba!!!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...